Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er klassiske, søte, små julekaker bakt med mange eggeplommer og dyppet i deilig perlesukker
INGREDIENSER
2 hardkokte eggeplommer
2 rå eggeplommer
100 g sukker
250 g smør
300 g hvetemel
eggehvite til pensling
perlesukker til pynt
SLIK GJØR DU
- Begynn med å koke egg og avkjøl.
- Skrell egget og fjern eggehviten. Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bolle og rør inn de rå eggeplommene. Visp sammen egg og sukker til lett eggedosis.
- Tilsett romtemperert smør og mel vekselvis. Elt deigen jevn, dekk til, og sett til avkjøling i ca. 1 time.
- Trill tynne pølser. Del pølsene i ca. 12 cm lange biter og form til små berlinerkranser. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
- Pensle hver berlinerkrans med sammenvispet eggehvite og strø over perlesukker.
- Stek berlinerkransene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte.
- Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt.
Bilde og oppskrift: Brød & Korn