Goro er en av våre eldste julekaker, og smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø, og har et utpreget flott bladmønster.
INGREDIENSER
1 egg
75 g sukker
250 g smør
350 g hvetemel
1 ¼ dl kremfløte
revet skall og saft av ½ sitron
½ ts malt kardemomme
SLIK GJØR DU
- Visp egg og sukker til en lett eggedosis.
- Elt smør og mel sammen til en myk smuldredeig.
- Visp fløten stiv og vend forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett kardemomme og saften og skallet fra en halv sitron.
- Tilsett smuldredeigen litt etter litt i eggedosisen. Elt videre til deigen blir jevn, men ikke seig.
- Dekk med plast og la stå kaldt i minst 4 timer, gjerne til neste dag.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord og kjevle deigen ut til en tynn leiv.
- Klipp mønster av papp etter gorojernet og skjær kakene ut etter mønstret.
- Stek goroene gyllenbrune. Del dem opp med en kniv. Avkjøl på rist.
Oppskrifter og bilder: Brød & Korn
Ett kommentar til “Goro”
[…] Goro […]