Denne oppskriften gir skikkelig saftige smultringer. Kakene smaker aller best nystekt, men kan fint fryses og varmes opp igjen før servering også.
INGREDIENSER
350 g sukker
3 egg
3 dl seterrømme
2 dl kremfløte (pisket)
50 g smør smeltet
1 ts malt kardemomme
1 ts hornsalt
1 ts bakepulver
750 g hvetemel
3 pk smult til steking
SLIK GJØR DU
- Visp egg og sukker godt sammen. Tilsett seterrømme, pisket krem og smeltet smør og rør det forsiktig inn.
- Ha i kardemomme, hornsalt og bakepulver og hvetemel. Rør deigen forsiktig sammen. Dekk bakebollen med plast og sett deigen kaldt i minst 4 timer, gjerne over natten.
- Kjevle deigen ut til en 1 cm tykk leiv på et melet bakebord. Deigen er litt klissete, kna gjerne inn litt mel i deigen før du baker den ut. Stikk ut ringer med en smultringstikke Det kan også være lurt å dyppe smultringstikken i litt mel mellom hver gang du stikker ut en ring slik at deigen ikke setter seg fast.
Oppskrift og bilder: Brød & Korn
Ett kommentar til “Smultringer”
[…] Smultringer […]